Tendències sobre la compra de habitatges a Figueres

Tendències sobre la compra de habitatges a Figueres

Continua l’optimisme sobre la compra d’habitatge

L’Índex de Confiança Immobiliària que mesura les percepcions i expectatives sobre l’adquisició d’habitatge, es manté en terreny positiu i creix lleugerament aquests últims mesos.

Tot i que també s’incrementa la preocupació per l’alça de preus.

Un de cada sis joves té la intenció de comprar habitatge el 2019

Els joves d’entre 25 i 34 anys són el segment de població més procliu a comprar habitatge i també els que estan més segurs que els preus seguiran pujant.

De fet, un de cada sis té intenció de comprar un immoble l’any vinent. És una de les conclusions de l’Índex de Confiança del Consumidor que acaba de publicar el CIS.

Què col·lectius són més proclius a comprar habitatge el 2019?

Els enquestats confessen que comprarà un habitatge en el pròxim any, el col·lectiu més procliu a la inversió immobiliària és el de les llars amb uns ingressos superiors a 3.900 euros al mes. En aquest cas, un 12,3% dels enquestats manifesta la seva intenció d’adquirir un habitatge en 2019.

Si ens fixem en l’edat, els joves entre 25 i 34 anys són els més inclinats a comprar habitatge: un 16,7%, quan la mitjana és del 7,5% en el conjunt de la població. A més, són els més convençuts que els tipus d’interès dels crèdits pujaran l’any que ve (55,1% dels enquestats), deu punts per sobre de la mitjana (45,1%).